Enkel- voetblessures

Op dinsdag 26 september trappen we de BIG5 reeks af met een masterclass over enkel- en voetblessures in het voetbal. Topexperts Gino Kerkhoffs en Evert Verhagen praten je in een middag bij over de nieuwste inzichten op het gebied van diagnostiek, behandeling en Return to Sport.

Programma

12.30 uur Registratie met inlooplunch

13.00 uur Preventie

14.00 uur Pauze

14.15 uur Diagnostiek

15.15 uur Pauze

15.30 uur Behandeling (incl. Return to Sport)

16.30 uur Secundaire preventie

17.30 uur Rondleiding stadion

18.00 uur Einde programma

Datum

26 September 2023

Locatie

Johan Cruijff Arena
Amsterdam

Kosten

€250,- ex BTW

Accreditatie

4 punten (algemeen en sport)
Certificaat van deelname

SPREKERS

Evert Verhagen

Bewegingswetenschapper en in de wetenschappelijke wereld een gerenommeerde onderzoeker op het gebied van sportblessurepreventie. Hij is aan het Amsterdam UMC aangesteld als hoogleraar “Epidemiology of Sports, Physical Activity & Health”en is co-directeur van het Amsterdam Institute of Sport Sciences en directeur van het Nederlandse IOC Research Center. Zijn onderzoek spitst zich toe op blessurepreventieve programma’s en adviezen, zowel voor recreatieve als elite sporters.

Gino Kerkhoffs

Als hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Orthopedische chirurgie en Sportgeneeskunde van het Amsterdam UMC heb ik een heerlijke baan, waarbij we binnen ons topreferente zorg met een sterk wetenschappelijk trackrecord combineren om de patiëntenzorg voortdurend te verbeteren. Een belangrijk speerpunt van de afdeling is de zorg voor de gezondheid en veiligheid binnen de (top)sport dat volledig is ingebed binnen ons IOC-research centrum.