Hamstringblessures

Als het over hamstringblessures in het voetbal gaat dan moet je bij Nick van der Horst zijn, sportfysiotherapeut bij het eerste team van PSV. Samen met strength & conditioning coach Jermaine McCubbine laat Nick zien hoe ze in Eindhoven spelers revalideren na een hamstringblessure. Doe er je voordeel mee!

Onderwerpen

Tijdens deze masterclass nemen we de evidence-based benadering van het managen van hamstringblessures bij sporters onder de loep. Nick van der Horst heeft een ruime publicatie-achtergrond t.a.v. onderzoek naar voetbalblessures, waaronder hamstringblessures. De sprekers nemen je mee in de klinische diagnostiek (met o.a. uitleg over avulsie-letsels), prognostiek (incl. (on)zin van aanvullende diagnostiek), behandeling (incl. oefentherapie, de rol van het bekken, en manuele aanvullingen), veldrevalidatie (met het belang van sprinten en sprintspecifieke analyse-mogelijkheden) en primaire preventie. Theoretische achtergrond wordt afgewisseld met praktische demo’s.

Online congres

On-demand

Kosten

€150 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

4 punten (algemeen en sport)
Certificaat van deelname

SPREKERS

Nick van der Horst

Nick is als sportfysiotherapeut werkzaam bij PSV waar hij verantwoordelijk is voor het eerste team. Ook is hij actief geweest bij de KNVB en Go Ahead Eagles als fysio. Nick is gepromoveerd op onderzoek naar hamstringblessures in het voetbal.

 Jermaine McCubbine

Jermaine is de strength & conditioning coach van het eerste team van PSV. Hij heeft een achtergrond bij verschillende BVO’s in Engeland en levert nu een belangrijk aandeel in blessurepreventie en revalidatie voor deze club.