VKB letsel

Op dinsdag 10 oktober nemen we een kijkje in de keuken bij AZ in Alkmaar. Rob Tamminga (topsport fysiotherapeut  van het Sport-Medisch Team AZ-Alkmaar) zal samen met Henk van der Hoeven ingaan op de diagnostiek en behandeling van VKB letsel. Wat doen ze bij AZ om deze blessures te voorkomen en hoe ziet de behandeling eruit?

Programma

12.30 uur Registratie met inlooplunch

13.00 uur VKB letsel: diagnostiek en behandeling door de orthopeed

14.00 uur Pauze

14.15 uur VKB letsel: diagnostiek en behandeling door (sport)fysiotherapeut

15.15 uur Pauze

15.30 uur Return to Play na VKB letsel

16.30 uur Discussie en vragen

17.00 uur Rondleiding stadion

18.00 uur Einde programma

Datum

10 oktober 2023

Locatie

AZ AFAS Stadion
Alkmaar

Kosten

€295 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

3 punten (algemeen en sport)
Certificaat van deelname

SPREKERS

HENK VAN
DER HOEVEN

Henk van der Hoeven is orthopedisch chirurg bij Bergman Clinics en gespecialiseerd in de behandeling van knieletsel en sport gerelateerde aandoeningen. Daarnaast is hij medisch begeleider bij vele topsportverenigingen. Zo is hij arts in het medisch begeleidingsteam van het Nederlandse Honkbal Team en het Nederlandse Snowboard Team. Tevens is hij orthopedisch consulent van de KNLTB.

ROB
TAMMINGA

Rob Tamminga is als sportfysiotherapeut verbonden aan Bergman Clinics in Naarden en Adviseur Topsport & Orthopedie Fysio-Holland-Medicort. Daarnaast is hij werkzaam als Topsport-fysiotherapeut Sport-Medisch Team AZ-Alkmaar. Samen met Henk van der Hoeven en andere leden uit het Sport-Medisch Team van AZ zal hij deze masterclass verzorgen.