Selecteer een pagina

KnieBlessures

Op dinsdag 10 oktober nemen we een kijkje in de keuken bij AZ in Alkmaar. Rob Tamminga (hoofd fysiotherapie bij AZ) zal samen met Henk van der Hoeven ingaan op de meest voorkomende knieblessures bij voetballers zoals gescheurde kruisbanden en meniscusletsels. Wat doen ze bij AZ om deze blessures te voorkomen en hoe ziet de behandeling eruit?

Programma

12.30 uur Registratie met inlooplunch

13.00 uur Diagnostiek

14.00 uur Pauze

14.15 uur Behandeling

15.15 uur Pauze

15.30 uur Return to Sport

16.30 uur Discussie en vragen

17.00 uur Informatieve rondleiding stadion

18.00 uur Einde programma

Datum

10 oktober 2023

Locatie

AZ AFAS Stadion
Alkmaar

Kosten

€250,- ex BTW

Accreditatie

4 punten (algemeen en sport)

SPREKERS

HENK VAN
DER HOEVEN

Henk van der Hoeven is orthopedisch chirurg bij Bergman Clinics en gespecialiseerd in de behandeling van knieletsel en sport gerelateerde aandoeningen. Daarnaast is hij medisch begeleider bij vele topsportverenigingen. Zo is hij arts in het medisch begeleidingsteam van het Nederlandse Honkbal Team en het Nederlandse Snowboard Team. Tevens is hij orthopedisch consulent van de KNLTB.

ROB
TAMMINGA

Rob Tamminga is als sportfysiotherapeut verbonden aan Bergman Clinics in Naarden en Adviseur Topsport & Orthopedie Fysio-Holland-Medicort. Daarnaast is hij werkzaam als hoofdfysiotherapeut bij voetbalclub AZ, het Nederlandse Honkbalteam, het Nederlandse Beachvolleybalteam en het Nederlandse Snowboardteam en is consulent bij diverse andere Nederlandse sportbonden.