Heup- Liesblessures

Niemand minder dan sportarts Adam Weir en sportfysiotherapeut Igor Tak nemen je mee in de masterclass over heup- en liesblessures in het voetbal. Beiden zeer ervaren als het gaat om sport medische begeleiding van voetballers. Alle ins en outs op het gebied van diagnostiek, behandeling en revalidatie komen aan bod. Daarnaast leggen ze uit hoe je terugkerende klachten kunt voorkomen.  

Onderwerpen

Aan de hand van casuïstiek wordt er ingegaan op de meest voorkomende vormen van heup- en liesblessures: adductor-, iliopsoas-, inguinaal- en pubis gerelateerde liespijn, FAI syndroom en overige oorzaken. 

De masterclass is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Diagnostiek
  • Behandeling
  • Return to sport

Online congres

On-demand

Kosten

€150 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

4 punten (algemeen en sport)
Certificaat van deelname

SPREKERS

Adam Weir

Adam Weir is sportarts in het Erasmus MC gespecialiseerd in de niet-operatieve behandeling van heup en liesblessures. Ook op wetenschappelijk gebied is hij actief betrokken bij onderzoek naar liesblessures. Zelf promoveerde hij op het onderwerp “Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes – new insights”.

Igor Tak

Igor Tak is sportfysiotherapeut en eigenaar van Fysiotherapie Utrecht Oost. Hij is tevens
docent en als onderzoeker verbonden aan het Academic Center for Evidence Based
Sports Medicine. Hij deed onderzoek naar heup- en liespijn bij voetballers – waarvoor hij data verzamelde in de Nederlandse Eredivisie.