Voetbaldata, Performance & Innovatie

Voetbaldata, Performance & Innovatie. Op donderdag 1 februari 2024 organiseren wij, in samenwerking met PBH Academy, een masterclass over dit onderwerp bij FC Twente. Deze scholing brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Programma info

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van prestaties in de (top)sport is deze masterclass perfect! Of je nu een professional bent op het gebied van performance, een fysiotherapeut, een dataliefhebber of gewoon gepassioneerd bent over voetbal en andere sporten, deze masterclass biedt waardevolle kennis en inzichten.

De masterclass biedt een mix van theoretische inzichten en inspirerende presentaties. Je krijgt de kans om te leren van professionals die dagelijks werken met topsporters en leert inzicht te krijgen in de strategieën die worden gebruikt om hun prestaties te optimaliseren.

De focus van de masterclass ligt op het gebruik van data-analyse en innovatieve technologieën om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Je leert hoe geavanceerde meetinstrumenten, wearables en analysetools worden ingezet in de sportwereld en hoe je deze kunt integreren in jouw eigen praktijk.

De masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie belooft een boeiende dag te worden vol waardevolle kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden. Mis deze kans niet om de grenzen van de sportwereld te verkennen en te ontdekken hoe Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samenkomen om een nieuwe generatie sportprofessionals te vormen.

Datum

1 februari 2024

Tijden

16.00 tot 21.00

Locatie

FC Twente De Grolsch Veste
Enschede

Kosten

€250 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

4 punten (algemeen en sport)
Certificaat van deelname

SPREKER

Youri Geurkink

Youri is bewegingswetenschapper. Na het afronden van zijn opleiding in Gent, is hij gepromoveerd op een project in samenwerking met het eerste elftal van KAA Gent. Binnen dit promotietraject heeft hij zich bezig gehouden met implementatie van data & technologie in voetbal, en was hij betrokken bij de fysieke trainingen, monitoring en testing van het eerste elftal. Na het afronden van zijn promotie is hij aangesteld als coördinator Fysiek & Wetenschap binnen de FC Twente/Heracles Academie.

David van Maurik

Voetbal wordt over de gehele breedte steeds professioneler. Trainingen en wedstrijden worden steeds wetenschappelijker benaderd. Om die reden investeren BVO’s steeds vaker in innovatie en technologie. De data en gegevens die daarmee worden verzameld komen op de werkvloer terecht bij de “embedded scientists”. Deze “embedded scientists” ondersteunen het team en de trainer met wetenschappelijke kennis en onderbouwde analyses. In dit speelveld de vertaalslag weten te maken van wetenschap naar praktijk is een interessante uitdaging. Als spreker zal David van Maurik, MSc vertellen over zijn werk en ervaringen als embedded scientist. Hij zal daarbij ingaan op o.a. het genereren van inzichten op de sport specifieke vragen, het wetenschappelijk kader waar vanuit je werkt en de wijze waarop je dit uiteindelijk toepasbaar kan maken.