Meet the expert – Motor learning

In onze nieuwe, exclusieve reeks van ‘Meet the Expert’ sessies, krijg je de kans om direct in contact te komen met ervaren professionals die bekend zijn met de moeilijkste casussen en de meest uitdagende patiënten. Ook krijg je de kans jouw eigen casus voor te leggen aan de spreker. De eerste in de reeks gaat over Motor Learning met niemand minder dan Anne Benjaminse als expert op dit gebied.

Motorisch leren bij VKB blessures

Bij preventie van voorste kruisbandletsel is het cruciaal dat de sporter de snel veranderende omgeving goed waarneemt, interpreteert en een passende motorische respons selecteert. Bij het uitvoeren van fysieke oefeningen binnen preventie moet dus ook rekening gehouden worden met het oefenen van neurocognitieve vaardigheden in combinatie met de motorische taak.

Bovendien, het is belangrijk dat de relatie sporter-omgeving gekoppeld blijft (d.w.z. betekenisvol bewegen) en dat creativiteit wordt gestimuleerd middels zelforganisatie, exploratie en variabiliteit.

Tijdens deze masterclass, waarin we continu theorie en praktijk afwisselen, zullen we de volgende concepten behandelen om bovenstaande te bewerkstelligen:

 

  • Impliciet motorisch leren (bijv. effectieve coaching cues)
  • Motivatie (versterken van gevoelens van competentie en zelfeffectiviteit)
  • Random practice, differentieel leren
  • Constrained led approach (interactie sporter – taak – omgeving)

Type scholing

Masterclass
Maximaal 30 deelnemers

Datum & Locatie

Vrijdag 7 juni 2024
Kaliumweg 4a Amersfoort
Van 13.00 tot 17.00 uur

Kosten

€ 295,- (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

4 punten: KNGF en Keurmerk
Registers: algemeen en sport

Over de expert

Anne benjaminse

Anne Benjaminse is sportwetenschapper bij de Universiteit Groningen en gespecialiseerd in motorisch leren bij preventie van VKB blessures. Anne houdt zich intensief bezig met het thema motorisch leren. Enerzijds om sport- en beweegprestaties te optimaliseren en anderzijds om blessures te voorkomen. Het doel is om bij te dragen aan een betere ontwikkeling van motorische vaardigheden en een afname van blessurerisico waarbij de omgeving van de jeugdsporter betrokken wordt (trainers, gymdocenten, ouders, bestuur). Zodoende levert ze met haar onderzoeksgroep een nuttige bijdrage aan de maatschappij op het gebied van sport en bewegen door middel van innovatief onderzoek en onderwijs.